Studere i udlandet, men hvor, hvornår og hvordan? Tjek ISIC's tips us til at vælge den helt rigtige destination i udlandet til at studere!
Mange studerende drømmer om at studere i udlandet og for mange går denne drøm også i opfyldelse. At udleve denne drøm kræver dog grundig omtanke og planlægning, uanset om det er et 2-ugers sprogkursus eller en hel uddannelse i udlandet. Vi har samlet nogle vigtige pointer og overvejelser at gøre sig før du kan begynde at pakke kufferten. Læs med her og kom igang med planlægningen!
Er det noget for mig at studere i udlandet?
At studere i udlandet lyder ofte helt fantastisk, men hverdagslivet med rutiner og hårdt arbejde bliver også en del af dit studieliv i udlandet, uden tvivl. Udover det, har du ikke den samme tryghed og sikkerhed som med dine venner og familie omkring dig. Studielivet i udlandet kan føles lidt ensomt og ikke særlig glamourøst i starten, så brug noget tid på at overvej om det at studere i udlandet er noget for dig og om du har et realistisk billede af det i hovedet.
Kan du lide at rejse til nye ukendte steder? Er du i stand til at tilbringe en lang periode væk fra venner, familie og din normale hverdag? Vil du nyde at blive kastet ud i en ny kultur eller lyder det som en utilpas og stressende oplevelse? Hvad håber du at få ud af at studere i udlandet?
Tænk over hvad der motiverer dig og hvad du gerne vil have ud af at studere i udlandet. Skal det styrke din personlige udvikling eller dine professionelle kompetencer? Hvis du vælger at tage en uddannelse i udlandet, vil den uddannelse hjælpe dig til at blive ansat i dit drømmeerhverv? Hvis du skal på udveksling, kan du så få merit for dine udvekslingsstudier til din uddannelse herhjemme?
At studere i udlandet er en stor beslutning, så når du bruger noget tid på at planlægge dit udlandsstudie, bør du overveje dine motivation og mål med det før du begiver dig ud i verden. For mange studerende er det at studere i udlandet en fantastisk oplevelse hvorigennem ens uafhængighed og selvsikkerhed bliver udviklet, for ikke at nævne forbedring af sprogkundskaber og generelle færdigheder. At studere i udlandet betyder også at du må træde ud af din komfortzone og stå på egne ben.
Hvordan vælges destinationen? Eller kurserne?
Hvis du har haft en drøm om at studere i udlandet i en længere periode, så har du måske allerede et bestemt land eller skole i tankerne, som er din drømmedestination. Hvis du ikke er helt sikker på hvor du vil hen og studere, så kan det være en hjælp at skrive dine interesser ned, så du kan vælge den helt rigtige destination. Tænk over:
Efter overvejelsen af de her spørgsmål har du måske en lidt bedre idé om hvor du kunne tænke dig at tage hen for at studere i udlandet. Oplevelser fra andre studerende kan også hjælpe dig med at vælge destination, så hvorfor ikke bruge et øjeblik på at læse om andre studerendes historier på Educations og KILROY! Hvis du allerede er studerende i dit hjemland, bør du kigge på udvekslingsmuligheder hos din institution. Det er ofte et godt sted at starte med at undersøge mulige destinationer for at studere i udlandet.
Kursusvalget når du studerer i udlandet er meget omfattende, uanset om du tager en fuld uddannelse eller et kort sommerkursus. Tænk over hvilke type kursers der er mest gavnlige for dig som person, studerende og fremtidig professionel. Nogle gange er det ikke muligt at studere dit drømmeerhverv der hvor du kommer fra og derfor kan du have bedre muligheder ved at studere i udlandet. Et sommerkursus kan være en god måde at forbedre dine skrive- og sprogkundskaber til næste semester. Et 6-måneders praktikophold eller udveksling kan være det helt rigtige tidspunkt for dig at opbygge international studie- og erhvervserfaring.
Din beslutning er som regel baseret på en god mavefornemmelse omkring at studere i udlandet. Udover planlægning og lister, er en mavefornemmelse om hvad der er den rigtige destination en ligeså vigtig del af den endelig beslutning.
Budget?
I Norden er det gratis at studere for EU-borgere og i andre EU lande, studerer EU-borgere enten gratis eller til en lavere studieafgift. Udenfor EU tager mange lander studieafgifter, der som regel er markant højere. Det er derfor vigtigt at have prisen for at studere i udlandet in mente, også når du skal beslutte destinationen. Lande kan variere meget når det kommer til studieafgiften for internationale studerende og der er forskel på uddannelser, studieområder og kursuspriser. Hvis du ikke har besluttet dig helt for destinationen endnu og overvejer udgifterne ved at studere i udlandet, så tjek Top Universities' liste ud over studiedestinationer som er gratis eller til overkommelige priser. Husk også at du kan få hjælp til at finansiere dine udlandsstudier, tjek vores artikel ud om legater og stipendier.
At studere i udlandet er for mange studerende deres livs bedste oplevelse. Hvis du går og overvejer at studere i udlandet, så kom igang med planlægningen nu, så du kan udleve din drøm!
Kilder:
StudyAbroad.com: Studying Abroad: Getting Started
Top Universities: 10 of the Most Affordable Places to Study Abroad
Top Universities: Where Can You Study Abroad for Free
Hostelworld: The 10 Best Places To Study Abroad For Students Who Love To Travel
Mastersportal.com: How to Pick Your University Abroad in 2018 - 6 Essential Ways to Decide