Legatsøgning: Guide til at skrive CV

Guiden er udarbejdet i samarbejde med Legatbogen.dk - Danmarks største søgemaskine for fonde & legater.

 

Når man skriver et CV, handler det om at liste alle sine relevante erfaringer og samtidig gøre det på en letlæselig og overskuelig måde. CV’et giver mulighed for at fortælle om de ting, der gør dig til en kvalificeret ansøger udover det, du nævner i din motiverede ansøgning.

 

At skrive et CV: Sådan gør du

Overskuelighed er nøglen til et godt CV. Det skal helst opbygges sådan, at det er opdelt i emner, gerne med de nyeste informationer aller først. Det er altså vigtigt, at fondens eller legatets administrator ikke skal læse en masse gamle og uvæsentlige ting om dig, men kan få den information de søger med det samme.

Det handler om at fremhæve de kvalifikationer, der stemmer overens med det fonden lægger vægt på – også selvom det drejer sig om kortere kurser eller fag du har deltaget i.

Det er vigtigt, at du husker at skrive dine personlige oplysninger i CV’et – dvs. navn, adresse, mails, telefonnr, fødselsår. Nedenstående har vi listet, hvad der yderligere skal indgå i et CV. Ved hvert af disse skriver du hvad, hvor og hvornår i forbindelse med jobbet, studiet eller erfaringen.

 

Uddannelse

Start med det nyeste, det som du er i gang med nu, og gå tilbage i tiden kronologisk. Her skal du beskrive, hvad du har studeret, hvor du har studeret henne og hvornår du startede og sluttede studiet.

Derudover har du her muligheden for at beskrive, hvad du har lært og taget med dig fra studierne, hvis der er elementer, der er særligt relevante i forhold til en fond eller legat. Er dit karaktersnit højt, kan du også nævne dette her, men det kan lige så vel være arbejdet med et særligt fag eller opgave, der er mere relevant.

 

Erhvervserfaring

Ligesom under uddannelsesafsnittet starter du med at liste det nyeste og arbejder dig bagud. Beskriv de jobs du har haft, og overvej hvilke af dem, der har givet nogle kompetencer, som du kan bruge fremover og undlad at bruge meget tid på jobs som kassedame eller avisbud.

Nævn navnet på arbejdspladsen, i hvilken periode du var ansat og hvilke arbejdsopgaver og ansvarsområder du havde. Nævn også gerne, hvis du i forbindelse med et tidligere job har skabt resultater eller faglig udbytte du kan vise.

 

Anden erhvervserfaring

Her kan du nævne andre relevante jobs, som for eksempel frivilligt arbejde inden for lektiehjælp eller studieråd.

 

Ekstra aktiviteter

Har du deltaget i kurser eller projekter, der lå udover arbejde og uddannelse, kan du skrive dem under denne sektion. Fortæl hvad du har lavet og hvornår du gjorde det. Taler du flere sprog end dansk, så er det også her, du kan skrive det samt andre kompentencer, der kunne være relevante.

 

Fritidsinteresser

Giv et mere personligt indtryk af dig selv overfor fonden eller legatet ved at give en kortfattet beskrivelse af dine fritidsinteresser. Du kan blandt andet fortælle om din glæde for at læse, den sportsgren du dyrker eller det instrument du spiller.

 

Dos and donts – 5 hurtige tips

- Det er vigtigt at dit CV og din motiverede ansøgning stemmer overens og at CV'et ikke er mere end 1-2 sider.

- Sørg for at have dine personlige kontaktoplysninger på CV’et.

- Har du særlige erfaringer, så sørg for at fremhæve dem. Brug gerne ekstra tid på det.

- Keep it simple! Almindeligt papir, standard skriftype og sort skrift.

- Sørg for at holde det overskueligt. Et godt råd er at bruge Words CV-skabeloner.

)