Gode råd til den motiverede ansøgning

Den motiverede ansøgning er ofte vejen til drømmestudiet.

Men det er ikke altid til at vide, hvor man skal starte eller slutte, hvis man aldrig har prøvet at skrive sådan en ansøgning før. Hele processen med den motiverede ansøgning snarter nemlig inden du overhovedet har sat dig til tasterne, for der er rigtig mange ting, man skal have med i overvejelserne når man skriver den! Vi har derfor lavet en huskeliste fyldt med gode råd til når du skal i gang med din motiverede ansøgning, så du forhåbentlig bliver optaget på dit drømmestudie ;-) 

 

#1 Start i god tid

Det tager tid at skrive en rigtig god ansøgning, og det er derfor vigtigt ikke at udskyde den til dagen inden deadline. Giv dig selv tid til både at skrive den og rette i den flere gange, så du ender med det bedste resultat. 

 

#2 Sæt dig godt ind i den uddannelse du søger

Først og fremmest, så er det en rigtig god idé at læse studieordningen på den uddannelse du søger. I ansøgningen skal du nemlig vise, at du ved hvad det hele handler om. Deruodver er kravene til den motiverede ansøgning forskellige fra uddannelse til uddannelse, så brug lidt ekstra tid på at finde ud af, hvad der egentlig skal være i din ansøgning. 

 

#3 Brainstorm med dig selv

Hvorfor er det egentlig du vil læse den her uddannelse? "Hvorfor" kan være det sværeste spørgsmål at svare på, så tag dig god tid til at finde ud af, hvad det er, der motiverer dig. Find også ud af, hvad det er du vil bruge uddannelsen til. Det giver pluspoint, hvis man kan give motivationen bag uddannelsen en større mening. 

 

#4 Målret ansøgningen specifikt til uddannelsen

Det går ikke at lave copy/paste, hvis du søger mere end én uddannelse, eller hvis du har en gammel motiveret ansøgning liggende fra et studiejob du søgte. Dit kendskab til uddannelsen skal afspejles i ansøgningen. 

 

#5 Hvorfor skal de vælge netop dig?

Find en sammenhæng mellem hvad du kan og hvad uddannelsen handler om. Find ud af, hvordan du kan koble dine erfaringer og kvalifikationer til uddannelsens fag. Har du tidligere haft et studiejob, der er relevant i forhold til uddannelsen, viser det at du har en særlig interesse inden for faget. 

 

#6 Hav styr på formen

Lad aldrig din ansøgning være længere end én A4-side, medmindre uddannelsen specifikt beder om det. Byg ansøgningen naturligt op med en indledning, der beskriver din motivation; en midte, der beskriver dine erfaringer og kvalifikationer; og en afslutning, der opsummerer hvorfor de skal vælge netop dig. 

 

#7 Få nogen til at læse den igennem

Stavefejl, tastefejl og grammatikfejl er et no-go i motiverede ansøgninger. Få derfor nogen til at læse den igennem inden du sender den ind. På den måde kan du også få noget feedback på selve indholdet. 

 

OG HUSK: Deadline for kvote 2 ansøgninger er altid d. 15. marts kl. 12!

)